Coroziunea terminalului bateriei - Cauze, remedieri și prevenire

Autor: Laura McKinney
Data Creației: 4 Aprilie 2021
Data Actualizării: 14 Mai 2024
Anonim
How to properly clean & protect your battery terminals from corrosion!
Video: How to properly clean & protect your battery terminals from corrosion!

Conţinut

Probabil că ați întâlnit o substanță albicioasă și albastră pe terminalul bateriei atunci când deschideți capota.

Bateria mașinii este vitală pentru buna funcționare a mașinii. Controlează consumatorii electrici, cum ar fi aprinderea, farurile, ascultarea radioului sau acționarea AC.

A avea un stand de mașini în mijlocul drumului poate fi jenant pentru mulți, iar dacă nu aveți cabluri jumper, s-ar putea să vă aflați blocați în mijlocul nicăieri.

Coroziunea terminalului bateriei va apărea după ani de condus cu aceeași baterie și trebuie să înțelegeți ce o provoacă și cum să o reparați.

5 Cauze ale coroziunii terminalului bateriei

  1. Scurgere de hidrogen
  2. Scurgere de electroliți
  3. Reacție chimică în clemele de cupru
  4. Suprasolicitare
  5. Umplerea excesivă a bateriei

Acestea sunt câteva motive diferite pentru care este posibil să observați coroziune la bornele bateriei.

Iată o listă mai detaliată a celor mai frecvente 5 cauze ale coroziunii terminalului bateriei.


Scurgere de hidrogen

Bateria transformă acidul într-un curent electric. Există momente în care hidrogenul gazos din baterie se scurge și își găsește drumul în atmosferă. Reacționează cu alte substanțe și obțineți coroziunea terminalului bateriei.

În funcție de ce parte se formează, puteți diagnostica diverse probleme ale bateriei. Dacă este pe terminalul negativ, acesta este un semn de supraîncărcare, în timp ce dacă este pe terminalul pozitiv, se datorează supraîncărcării.

Scurgere de electroliți

Această problemă este sinonimă cu bateriile plumb-acid. Din cauza vârstei sau a deteriorării, electrolitul bateriei se poate scurge și se poate acumula pe bornele bateriei. Probabilitatea scurgerii electrolitului crește dacă supraîncărcați apa bateriei.

Reacție chimică în clemele de cupru

Cuprul este un bun conductor și nu se corodează ușor.Cu toate acestea, atunci când curenții electrici trec prin bornele de cupru, există producția de sulfat de cupru, ceea ce duce la coroziunea terminalului bateriei.


Un precipitat albastru pe terminalele de cupru poate însemna sulfat de cupru. Sulfatul de cupru nu conduce electricitatea bine și de aceea veți începe să întâmpinați probleme la pornirea mașinii.

Suprasolicitare

Dacă alternatorul dvs. supraîncarcă ușor bateria mașinii, s-ar putea provoca coroziunea terminalelor bateriei mașinii. Verificați tensiunea cu un multimetru atunci când mașina dvs. funcționează pentru a vă asigura că nu se încarcă peste 14,5 volți atunci când turnați motorul.

Poate fi și pentru că încărcați frecvent bateria mașinii cu un încărcător de baterie auto prea greu.

Umplerea excesivă a bateriei

Dacă umpleți excesiv bateria mașinii, s-ar putea să se scurgă electrolitul, așa cum am menționat anterior. Nu toate bateriile auto sunt reîncărcabile, dar ar trebui să verificați absolut dacă aveți una astfel încât să nu fie supraumplută.


Cum se remediază coroziunea terminalului bateriei

Acum, când știm ce cauzează coroziunea bateriei mașinii, trebuie să știm cum să o remediem. Există câteva metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a curăța terminalele bateriei.

1. Bicarbonat de sodiu - soluție de apă

Dacă doriți să îndepărtați sulfatul de cupru de la terminale, veți avea nevoie de o soluție de bicarbonat de sodiu și o perie. Mai întâi, asigurați-vă că contactul mașinii a fost oprit. Scoateți bornele bateriei și folosiți peria pentru a îndepărta o parte din coroziune.

Turnați soluția de bicarbonat de sodiu și continuați să îndepărtați coroziunea cu pensula. După ce ați terminat, curățați terminalele cu puțină apă curată. Este prudent să spălați niște grăsimi pentru rulmentul roților pe terminale pentru a preveni deteriorarea ulterioară. Unele persoane pot opta pentru jeleu de petrol, dar acest lucru nu durează atât timp cât unsoarea.

2. Sifon

Majoritatea băuturilor răcoritoare pe care le luăm conțin acid carbonic în ele. Se toarnă o parte din sifon pe terminale și se folosește un burete moale pentru a îndepărta reziduul. Acest lucru funcționează bine în absența unei soluții de bicarbonat de sodiu-apă.

3. Curățarea coroziunii abundente

Dacă bateria are coroziune excesivă la terminale, va trebui să utilizați o soluție de bicarbonat de sodiu și o periuță de dinți veche. Începeți prin a scoate bornele bateriei - negativul ar trebui să fie primul. Amestecați soluția de bicarbonat de sodiu și puneți-o în cupe. Înmuiați fiecare dintre terminale în soluție și lăsați-l să se înmoaie pentru următoarele 20 de minute.

Spălați materialele corozive de pe terminale. Se toarnă soluția de sodă și se face una proaspătă. Înmuiați din nou terminalele bateriei în timp ce îndepărtați materialele corozive. Curățați terminalele cu apă și lăsați-le să se usuce sau să ștergeți cu o cârpă umedă. De asemenea, puteți utiliza șmirghel pentru a curăța terminalele. Aplicați niște grăsimi sau vaselină și reatașați bornele - începeți cu pozitiv.

Cum să preveniți coroziunea bateriei

Deci, acum, când am remediat coroziunea terminalelor bateriei mașinii, ce putem face pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla?

1. Înlocuiți bateria mașinii

Deoarece o baterie de mașină care se scurge cauzează o coroziune mare a bateriei, poate fi necesar să înlocuiți bateria mașinii pentru a preveni ca aceasta să se repete în curând.

Bateriile auto sunt oricum recomandate să fie înlocuite la fiecare 5 ani pentru a le menține în stare bună.

2. Terminale de compresie din cupru

Aceste cleme sunt una dintre cele mai bune de pe piață și vor ajuta la prevenirea coroziunii ulterioare a bateriei. Clemele sunt realizate din cupru conservat și asigură faptul că întreaga clemă intră în contact cu curentul electric.

3. Încărcarea bateriei

Una dintre cauzele coroziunii terminalului bateriei este o baterie supraîncărcată sau supraîncărcată. Manualul producătorului are adesea tensiunea recomandată a bateriei. Asigurați-vă că nu îl încărcați prea tare cu încărcătorul de baterie al mașinii.

De asemenea, verificați tensiunea atunci când mașina se întoarce la ralanti cu un multimetru. Dacă alternatorul încarcă peste 14,5 volți, este ceva în neregulă cu acesta.

4. Spray anticoroziv

Diverse spray-uri sunt disponibile pe piață pentru a preveni coroziunea terminală. Puteți utiliza, de asemenea, vaselină sau grăsime dacă vi se par scumpe. Plăcuțele din pâslă acoperite ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru a preveni coroziunea terminalelor bateriei.