Temperatura normală de funcționare pentru o transmisie automată

Autor: Laura McKinney
Data Creației: 2 Aprilie 2021
Data Actualizării: 14 Mai 2024
Anonim
Cele mai importante lucruri despre cutie automata DSG, CVT | Evita sa faci asta !
Video: Cele mai importante lucruri despre cutie automata DSG, CVT | Evita sa faci asta !

Conţinut

Când lampa de control pentru transmisia dvs. apare pe tabloul de bord, este timpul să vă opriți și să o lăsați să se răcească o vreme.

Defecțiunile transmisiei automate sunt de obicei rezultatul supraîncălzirii. Principalul vinovat pentru acest lucru este fluidul cu transmisie redusă. Temperatura normală de transmisie este de 175 de grade, dar cu supraîncălzire, s-ar putea ridica la peste 240 de grade.

Acest lucru duce apoi la întărirea sigiliilor și în curând încep să se topească încet. La 260 de grade, plăcile dvs. vor aluneca și orice creștere suplimentară a temperaturii duce la arderea ambreiajului, iar fluidul de transmisie va forma carbon.

Este vital să monitorizați în mod constant temperatura normală a transmisiei pentru a vă ajuta transmisia să aibă o durată de viață mai lungă. Angrenajele din interiorul transmisiei se freacă una de cealaltă, ceea ce duce la generarea de multe fricțiuni care se transformă în căldură internă.

De fiecare dată când temperatura transmisiei crește peste nivelul optim, durata de viață a transmisiei este redusă rapid.


Care este temperatura ideală?

Temperatura ideală pentru o transmisie automată este de aproximativ 175 de grade. Mașinile au adesea lichidul de răcire pentru motor ca schimbător de căldură pentru fluidul de transmisie și, prin urmare, vor menține adesea aceeași temperatură dacă îl conduceți normal.

Cu toate acestea, dacă transmisia dvs. alunecă mult sau trageți ceva greu, lichidul de răcire poate să nu fie suficient pentru a răci eficiența transmisiei și temperatura poate crește drastic la temperaturi de peste 240 de grade.

Este posibil ca transmisia automată mai veche să nu folosească linii de răcire la transmisie, iar acestea sunt și mai sensibile la sarcini mari.

Majoritatea mașinilor nu au un indicator de temperatură extern pentru fluidul transmisiei automate. În schimb, utilizează o lampă de avertizare sau lumina de verificare a motorului pentru a arăta când transmisia este supraîncălzită. O transmisie supraîncălzită poate provoca, de asemenea, motorul să intre în modul slab pentru a reduce riscul de supraîncălzire.


Motive pentru care transmisia dvs. se poate supraîncălzi

Există câteva motive diferite pentru care transmisia dvs. se poate supraîncălzi mai repede decât de obicei. Iată o listă cu cele mai frecvente.

Lichid de transmisie ars / vechi

Dacă utilizați lichid de transmisie vechi și uzat, transmisia dvs. poate aluneca mai mult decât de obicei. Dacă scurgeți fluidul și observați că acesta a dezvoltat o culoare închisă și și-a pierdut vâscozitatea, este cu siguranță timpul să îl înlocuiți. Lichidul se poate contamina cu timpul și acest lucru afectează funcționarea acestuia. Ar trebui să scurgeți imediat lichidul vechi și să cumpărați lichide sintetice despre care se crede că vor dura mai mult.

Solenoid defect

Solenoidul joacă un rol critic în reglarea debitului fluidului de transmisie. Când este defect, aveți mai puțină fluidă care curge spre transmisie și acest lucru poate provoca supraîncălzire. Poate fi necesar să evaluați circuitele din solenoid pentru a determina dacă acesta poate fi reparat sau dacă trebuie să achiziționați unul nou.


Niveluri scăzute de lichid

Uneori trebuie să vă verificați lichidul de transmisie cu o jojă. Dacă nivelurile sunt scăzute, creșteți suma. Evitați amestecarea fluidelor de la diferiți producători. Când lichidul este scăzut, veți experimenta un convertor de alunecare, angrenaje uzate și poate chiar deteriora alte piese scumpe. Alunecarea transmisiei este adesea rezultatul nivelurilor scăzute de lichid.

Convertor defect

Un convertor defect poate face ca transmisia să alunece și mai mult; prin urmare, creând căldură suplimentară fluidului de transmisie.

Suprasolicitare

Dacă trageți ceva greu, veți pune mai multă presiune pe transmisie. Acest lucru se datorează faptului că este necesar un cuplu mai mare pentru a muta sarcina suplimentară. După ceva timp, veți observa că temperatura normală de transmisie a crescut.

Alte cauze minore

Dacă locuiți într-o zonă care se confruntă cu condiții climatice calde, veți experimenta creșterea temperaturilor odată cu transmisia. Fluidul se va încălzi, provocând creșterea. Cei care locuiesc în oraș tind să parcurgă distanțe scurte, dar traficul orașului provoacă multe blocaje. Oprirea și accelerarea rapidă pe distanțe scurte pot determina creșterea temperaturii transmisiei.

Ce se întâmplă atunci când o transmisie se supraîncălzește?

Când temperaturile cresc peste temperatura normală de transmisie, fluidul de transmisie își va pierde vâscozitatea și acest lucru îl determină să se oxideze. Lacul fluid începe să distrugă componentele interne ale motorului, precum supapele.

Până când temperaturile ajung la 250 de grade, garniturile de cauciuc au început să crape și să scurgă presiune și lichid. La peste 290 de grade, transmisia va înceta de multe ori să funcționeze din cauza pieselor deteriorate și a garniturilor.

Cum se previne o transmisie supraîncălzită

Verificați nivelul lichidului de transmisie

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați culoarea fluidului de transmisie. Lichidul normal are culoarea roșie, dar cu utilizarea continuă și intrarea în contact cu contaminanții, se transformă într-o culoare roșu închis. De asemenea, puteți vizualiza indicatorul de transmisie pentru a vedea când devine mai cald decât în ​​mod normal.

Lichidul de transmisie trebuie schimbat la fiecare 30.000 - 60.000 mile. Cu toate acestea, dacă conduceți în condiții climatice calde, este posibil să vi se solicite să o schimbați mai repede. De asemenea, evitați supraîncărcarea mașinii, deoarece pune presiune pe transmisie.

Adăugați o tigaie mai adâncă

Dacă sunteți în căutarea unei eficiențe mai mari din transmisia dvs., vă recomandăm să adăugați o panoramare externă profundă. Acest lucru vă permite să utilizați mai mult fluid de transmisie - în special pentru cei care trăiesc în condiții climatice calde sau care transportă sarcini grele. Cele mai bune tigăi adânci sunt cele din aluminiu, deoarece disipă căldura mai repede decât cele din oțel. Consultați-vă mecanicul înainte de a cumpăra unul, deoarece acesta are mai multe cunoștințe despre tipul cel mai potrivit pentru mașina dvs.

Sistem de răcire

Lichidul de răcire este vital pentru răcirea transmisiei mașinii. Asigurați-vă că radiatorul funcționează optim și că nu există scurgeri de furtun. În cazul în care intenționați să transportați sarcini grele, aveți un răcitor extern integrat cu sistemul actual.

Nu vă lăsați șocați când indicatorul de temperatură crește deasupra punctului mediu atunci când aerul condiționat este la maxim, atunci când trageți o altă mașină sau în timpul anotimpurilor fierbinți. Dacă începe să crească, puteți opri mașina pe marginea drumului și lăsați motorul să se răcească o vreme. Mai târziu, verificați-vă nivelurile de lichid de răcire și faceți adăugiri atunci când este necesar.

De asemenea, puteți avea aer în liniile de lichid de răcire sau liniile blocate la transmisie, ceea ce face ca acesta să nu răcească eficiența.

Dacă acest lucru persistă, este posibil să fie necesar să verificați sistemul de răcire al mașinii. Mașinile moderne cu electronică avansată nu vin de obicei cu un indicator de temperatură. În schimb, au un afișaj electric al temperaturii.